Data

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

02-10
Pon.

Bułka kajzerka, masło, kiełbasa krakowska, ogórek kiszony, herbata żurawinowa.
Winogrono

Fasolowa:
Ziemniaki; kotlety mielone surówka białej kapusty z marchewką z jogurtem.
Kompot z owoców leśnych.

Chałka z masłem i żurawiną.
Kakao.

A: 1,7

A: 1,2,3

A: 1

03-10
Wtorek

Płatki kukurydziane z mlekiem, pieczywo, masło ser żółty ,pomidor, kawa inka.
Banan

Barszcz zabielany z ziemniakami.
Kasz gryczana, gulasz wieprzowo - wołowy, buraczki na ciepło. Woda z cytryną i miętą

Chleb słonecznikowy masło, szynka konserwowa, sałata, pomidor herbata: truskawka z pigwą

A: 1,7

A: 1,2,3,7,

A: 1,7

04-10
Środa

Chleb kanapkowy, masło, kiełbasa na gorąco, ketchup. Herbata z cytryną.
Arbuz

Kapuśniak z kiszonej kapusty.
Naleśniki z serem, powidłami z musem truskawkowym. Mięta

Ryż z sosem jogurtowo- cynamonowym. Jabłko

A: 1,7

A: 1,2,3,7,

A: 1

05-10
Czwartek

Kasza manna na mleku.

Bułka żytnia, masło, szynka gotowana, pomidor. Kawa zbożowa.
Gruszka

Rosół z makaronem.
Ziemniaki, pieczeń w sosie własnym, kalafior.
Kompot z czerwonej porzeczki.

Kisiel owocowy. Słomka ptysiowa. Marchewka.

A: 1,7

A: 1,2,7,

A:1,

06-10
Piątek

Bułka kukurydziana, pasta z tuńczyka, papryka.
Herbata owocowa.
Jabłko

Krupnik z natką pietruszki.
Ziemniaki, filet rybny panierowany, surówka z czerwonej kapusty i kiszonego ogórka. Woda cytryną i miętą

Budyń z sokiem malinowym.
Kalarepka

A: 1,7

A: 1,2,4

A: 1,3

09-10
Pon.

Płatki owsiane na mleku ,chleb kanapkowy, masło, polędwica sopocka ,papryka.
Jabłko.

Zupa krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym.
Placki ziemniaczane z cukrem i śmietaną. Kompot truskawkowy

Chleb słonecznikowy, masło, szynka gotowana, kiszony ogórek. Herbata leśna.

A: 1,7

A: 2,3

A: 1

10-10
Wtorek

Bułka kajzerka, masło, krakowska drobiowa, sałata, rzodkiewka. Kawa inka.
Banan.

Barszcz ukraiński.
Kasza jęczmienna, bitki wołowe w sosie, brokuł. Woda z sokiem i cytryną

Tosty z serem i ketchupem.
Herbata żurawinowa.

A: 1,7

A: 2,7

A: 1,7

11-10
Środa

Płatki miodowe z mlekiem.
Chleb gruboziarnisty, masło, biały ser, kiełki ,pomidor. Śliwka.

Neapolitańska z makaronem.
Zapiekanka z ziemniaków, jaj i kiełbasy. Sałatka z kiszonego ogórka i jabłka.
Kompot wieloowocowy.

Bułka Graham, masło, schab z beczki, pomidor. Herbata owocowa.

A: 1,7,4

 

A: 1

12-10
Czwartek

Bułka szrek, jajecznica na masełku, kakaao. Banan.

Jarzynowa z kaszą jaglaną.
Ziemniaki, kurczak w sosie słodko-kwaśnym, sałatka wielowarzywna. Woda.

Jogurt owocowy, suche wafle.
Marchewka.

A: 1,7

A: 1,3,7

A: 1

13-10
Piątek

Kasza manna na mleku.
Chleb kanapkowy, masło, żółty ser, papryka. Jabłko.

Krupnik ryżowy.
Ziemniaki, ryba w warzywach. Kompot z jabłek

Bułka paryska z masłem i powidłami ze śliwek.
Kakao. Kalarepka

A: 1,7

A: 1,3,4,7

A: 7

Więcej o nas

Zgromadzenie Sióstr Służebniczek przyjęło duchowość maryjną, jako swój styl realizacji chrześcijaństwa.

W życiu Założyciela bł. Edmunda Bojanowskiego Maryja zawsze zajmowała szczególne miejsce.

Maryi poświęcił założone Zgromadzenie. Hasło: «Oto ja służebnica Pańska...» wyraźnie wskazuje na wyróżniającą Służebniczki wartość, jaką jest służba.

"Jako Służebniczki Najświętszej Maryi Panny uczymy się tak jak Ona przez kontemplację tajemnic Chrystusa i Jego życia, każdego dnia odpowiadać na wezwanie Boże do współpracy w dziele zbawienia, śpiesząc z posługą do ludzi...".

Służba to racja, dla której Zgromadzenie istnieje i przez którą kształtuje swoją duchowość, jest ona wyrazem osobiście zaakceptowanej i przeżywanej służby najpierw przez samego Założyciela, a następnie - konsekwentnie - wszystkich sióstr.

W służbie całe Zgromadzenie oraz każda poszczególna siostra dostrzega swą osobistą wartość. Właśnie ta wartość przyczyniła się do wykształtowania takiej formy życia społecznego, jakim jest Zgromadzenie Sióstr Służebniczek.

Troszczymy się o przyszłość Twojego dziecka